Objave

HydroBlocker Cemlastik: elastični vodootporni cementni premaz

Prodor vode je jedna od najvećih opasnosti za dugotrajnost betonskih konstrukcija i izgrađene okoline. TKK je razvio posebnu liniju proizvoda za zaštitu betona od vlage – HydroBlocker.

HydroBlocker Cemlastik: elastični vodootporni cementni premaz

Elastični vodootporni cementni premaz HydroBlocker Cemlastik je naš najnoviji proizvod iz linije za zaštitu betona od vode i vlage. Riječ je o elastičnom premazu sastavljenom od odabranog cementa, pijeska, aditiva i polimerne disperzije. Pored izvrsnih tehničkih svojstava odlikuje ga i jednostavna upotreba, što ga čini prikladnim i za profesionalce i za kućne majstore.

Premaz je temeljito ispitan u skladu s dva standarda: SIST EN 1504-2 i SIST EN 14891. Tim standardima određuju se kriteriji kvaliteta premaza koji sprečavaju prodor vode. Ti standardi su za većinu ljudi teško razumljivi, zbog čega često ne znaju koji premaz odabrati.

Glavna razlika između ta dva standarda je u načinu ispitivanja. Dok se premaz prema prvom standardu ispituje neposredno u vodi, drugi standard nalaže njegovo ispitivanje kad je već nanesen i čini dio sistema, zajedno s pločicama i ljepilima. Proizvodi koji su u skladu sa standardom SIST EN 14891 najprikladniji su za upotrebu u kupatilima i bazenima. Naš premaz HydroBlocker Cemlastik ispunjava sve zahtjeve standarda SIST EN 14891 te je izuzetno elastičan.

hydroblocker cemlastik

Važna svojstva premaza su vodopropusnost (W) i propusnost za vodenu paru (SD). Što su te vrijednosti niže, to je bolja zaštita od vode. Osim toga, premaz smo ispitali i u pogledu pritiska vode i niskih temperatura kako bismo osigurali najbolji kvalitet proizvoda.

HydroBlocker Cemlastik zadržava elastičnost čak i na niskim temperaturama. Premošćuje pukotine i pogodan je za zaštitu površina bez dinamičkih opterećenja.

Pravilnom upotrebom i nanošenjem mogu se postići izvrsni rezultati. Pri radu s cementnim premazom HydroBlocker Cemlastik važno je osigurati kvalitetnu podlogu i pravilno nanošenje. Pogledajte naše specifikacije i uvjerite se da je HydroBlocker Cemlastik odgovarajući premaz za vas.

Naš elastični premaz HydroBlocker Cemlastik je savršeno rješenje i za vaš bazen. Djeluje kao snažan zaštitni sloj koji sprečava da hemikalije iz vode oštete stijenke bazena. To znači da će vaš bazen duže ostati čist i u dobrom stanju. Premazom možete lako prekriti sve dijelove bazena, kako na dnu tako i na stijenkama. Od ključne je važnosti pravilno ga nanijeti. Pažljivo slijedite upute kako biste osigurali najbolje rezultate.

Twitter icon Facebook icon LinkedIn icon

Publikacije

Sve objave
 
 

Pozdrav!

Prijavite se

Zaboravili ste lozinku? Ponovo postavite lozinku ovdje

Nemate korisnički račun?

Kreirajte korisnički račun Right pointing arrow