Objave

HydroBlocker Cemlastik: elastični vodootporni cementni premaz

Prodor vode jedna je od najvećih opasnosti za dugotrajnost betonskih konstrukcija i izgrađenih sredina. TKK je razvio posebnu liniju proizvoda za zaštitu betona od vlage – HydroBlocker.

HydroBlocker Cemlastik: elastični vodootporni cementni premaz

Elastični vodootporni cementni premaz HydroBlocker Cemlastik naš je najnoviji proizvod iz linije za zaštitu betona od vode i vlage. Reč je o elastičnom premazu sastavljenom od odabranog cementa, peska, aditiva i polimerne disperzije. Pored izvanrednih tehničkih karakteristika, odlikuje ga i jednostavna upotreba, što ga čini prikladnim za profesionalce, ali i za kućne majstore.

Premaz je temeljno ispitan u skladu s dvema normama: SIST EN 1504-2 i SIST EN 14891. Tim normama se utvrđuju merila za kvalitet premaza koji sprečavaju prodor vode. Budući da su teško razumljive, ljudi često jednostavno ne znaju koji premaz odabrati.

Norme se prvenstveno razlikuju u načinu ispitivanja. Dok se u okviru prve norme premaz ispituje direktno u vodi, druga norma nalaže ispitivanje premaza kad je on već postavljen i čini deo sistema, zajedno s pločicama i lepkom. Proizvodi koji su u skladu s normom SIST EN 14891 najprikladniji su za upotrebu u kupatilima i bazenima. Naš premaz HydroBlocker Cemlastik ispunjava sve zahteve norme SIST EN 14891 i izuzetno je elastičan.

hydroblocker cemlastik

Važna svojstva premaza su propusnost za vodu (W) i vodenu paru (SD). Što su niže te vrednosti, to je bolja zaštita od vode. Osim toga, premaz smo ispitali i u odnosu na pritisak vode i niske temperature kako bismo osigurali najbolji kvalitet proizvoda.

HydroBlocker Cemlastik zadržava elastičnost i na niskim temperaturama. Premošćuje pukotine i pogodan je za zaštitu površina bez dinamičkih opterećenja.

Pravilnom upotrebom i nanošenjem mogu se postići vrhunski rezultati. Pri radu s cementnim premazom HydroBlocker Cemlastik važno je osigurati kvalitetnu podlogu i pravilnu primenu. Pogledajte naše specifikacije i uverite se da je HydroBlocker Cemlastik pravi premaz za vas.

Naš elastični premaz HydroBlocker Cemlastik je savršeno rešenje i za vaš bazen. Deluje kao snažan zaštitni sloj koji sprečava da hemikalije iz vode oštete zidove bazena. To znači da će vaš bazen duže ostati čist i u dobrom stanju. Premaz možete iskoristiti na svim delovima bazena, kako na dnu tako i na zidovima. Važno je pravilno ga naneti. Pažljivo pratite uputstvo kako biste osigurali najbolje rezultate.

Twitter icon Facebook icon LinkedIn icon

Objave

Sve objave
 

Zdravo!

Prijavite se

Zaboravili ste lozinku? Poništite lozinku ovde

Još uvek nemate nalog?

Otvori nalog Right pointing arrow